Preventivni programi old


Preventivni programi i koučing


Preventivni programi

Ovi programi bave se načinima efikasnog prevazilaženja ličnih i profesionalnih problema, ličnim razvojem i samounapređenjem. Takođe, fokusira se i na unapređivanje postojećih i usvajanje novih veština komuniciranja, porodičnog i profesionalnog funkcionisanja. Klijentima je na raspolaganju savetovanje, koučing i rad u radionicama.

Savetovanje

Savetovanje pojedincu omogućavaju da, uz pomoć stručnog lica, nauči kako da rešava neki problem ili teškoću/krizu, da donosi odluku, popravlja međuljudske odnose, razvija ličnost. Savetovanje se odvija najčešće jednom nedeljno, po potrebi češće ili ređe i u terminima koji odgovaraju klijentu, a moguće je i putem skajpa.

Koučing predstavlja odnos klijenta i kouča, koji podstiče i omogućava novi način razmišljanja i promišljanja kod klijenta i podržava primenu novostečenih saznanja kroz konkretne akcije klijenta. Krajnji rezultat je brže postizanje željenih ciljeva i rezultata, kao i brže i lakše ostvarenje trajnih pozitivnih promena u ponašanju. Suština koučinga nije da kouč daje odgovore, savete i rešenja klijentu, niti da se bavi terapijskim tretmanom klijenta, već  da pravim pitanjima podrži klijenta u pronalaženju sopstvenih odgovora i rešenja

Škola pozitivnog roditeljstva

Biti roditelj je složena uloga koja se stalno menja i otvara nova pitanja i dileme. Ovde rešenja nisu uvek očigledna i jednostavna. Deca i mladi testiraju granice i traže nove načine komunikacije.

Mi omogućavamo roditeljima da svojoj deci obezbede zdravo i pozitivno okruženje i vaspitanje. Kroz obuke, treninge ili individualne i grupne konsultacije, roditelji mogu da dobiju sve informacije i odgovore na pitanja o razvojnim aspektima svoje dece, o vaspitnim stilovima i metodama i tehnikama, kao i podršku u roditeljstvu.

Biznis koučing

U okviru ove usluge, kompanijama se nudi usluga eksternog koučinga. Obuke su namenjene zaposlenima u sferi veština komuniciranja, povećanja produktivnosti, razvoja timova, prevazilaženja stresa i sagorevanja  na poslu.