Ciklus besplatnih radionica za roditelje

Dragi roditelji, uspešno roditeljstvo je veština koja se doživotno uči. U želji da vam pomognemo da lako savadate uobičajne zamke odrastanja, Božidarac i Gradska opština Vračar uz stručnu pomoć EDUCENTRA vas pozivaju na seriju besplatih radionica koje će biti održane u Božidarcu. Prva u nizu koju organizujemo je Stilovi roditeljstva – rezultati strogog, slabog roditeljstva i roditeljstva sa ljubavlju i granicama u utorak, 14. maja sa početkom u 18 časova. Prijava je obavezna na sledećem linku https://forms.gle/Bfwy6vzNFVWSUHjP9 ili putem besplatne info linije 0800300305.

Jedan od najvažnijhih vidova prevencije je rad sa roditeljima. Kroz podršku roditeljima obezbeđuju se povoljni uslovi za pravilan razvoj i vaspitanje dece, deci se stvaraju zdravi uslovi odrastanja, a i zadovoljstvo roditelja i kvalitet života porodice se povećava. Sa roditeljima radimo na podizanju svesti o značaju pozitivnog roditeljstva i nenasilnih metoda vaspitanja dece.

U okviru ovog programa rada roditelji uče konkretne veštine roditeljstva i
upoznaju se sa razvojnim karatkeristikama i promenama kod dece i njihovim potrebama, usvajaju nove vaspitne stilove, unapređuju roditeljske veštine, itd. Program podrazumava ciklus od osam radionica, sa sledećim temama:

1. Stilovi roditeljstva – rezultati strogog, slabog roditeljstva i roditeljstva sa ljubavlju i granicama
2. Pozitivne veštine roditeljstva
3. Podržavanje snova i ciljeva naše dece
4. Razvojne karakteristike dece uzrasta 7-10 godina
5. Razvojne karakteristike dece 11-15 godina
6. Disciplinovanje dece uz sistem nagrada i kazni
7. Podsticanje dobrog ponašanja
8. Zaštita od zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i alkohola